novinky 

Ponuku na Voyo čoskoro doplnia ďalšie kvalitné Voyo Originály

Streamovacia služba Voyo neustále obohacuje svoju ponuku o množstvo atraktívneho premiérového obsahu. Už v nedeľu 7. apríla 2024 sa predplatitelia môžu tešiť na výnimočný trojdielny dokument Málo mě znáš, ktorý prinesie nový pohľad na kariéru československej speváckej legendy Ivety Bartošovej od osemdesiatych do nultých rokov.  A následne v máji 2024 bude mať premiéru dlho očakávaná tretia séria minisérie Iveta z produkcie Voyo Originál. Ďalej sa ešte tento rok na Voyo objaví pokračovanie Kráľa Šumavy režiséra Davida Ondříčka. Obľúbené série z dielne Voyo Originál rozšíri v najbližších sezónach Studňa v réžii Terezy Kopáčovej, komediálny seriál Natalie Kocábovej a Jana Hřebejka Pád domu Kollerovcov, nová séria mimoriadne úspešnej Metódy Markovič, alebo návrat seriálu Sex O´Clock. Fokus na dokumentárnu tvorbu potvrdia nové dokumentárne série Kauza Kramný či Rigo.

Ponuku sérií pod značkou Voyo Originál, ktoré sú založené na skutočných udalostiach, doplní šesťdielna Studňa – príbeh manželskej a rodičovskej lásky, ktorý traumatizoval Československo a dodnes vzbudzuje zvedavosť. Dobový seriál sa vracia k počiatkom vzťahu manželov Jelínkovcov z obce Vonoklasy a pre Voyo ho natáča rešpektovaná režisérka Tereza Kopáčová podľa scenára Mira Šifru a Kristiny Májovej. V hlavných úlohách sa predstavia David Švehlík, Johana Matoušková a Filip Červenka. „Ktoré dievča by sa nezamilovalo do šarmantného Standu? Bol očarujúci, vedel robiť veľké gestá. Ale niekde hlboko vo vnútri v ňom tlel problém. Studňa pre mňa nie je len fenomén, ktorý stále fascinuje, ale aj senzácia a nočná mora niekoľkých generácií. Našla som v nej silnú tému, ktorú považujem za dôležité prerozprávať,“ hovorí Tereza Kopáčová.

Séria Metóda Markovič: Hojer sa stala neprehliadnuteľnou udalosťou jarnej sezóny na Voyo. Už vlani získala na medzinárodnom festivale Serial Killer ako prvý český seriál hlavnú cenu a čoskoro po premiére sa stala jedným z najúspešnejším seriálov značky Voyo Originál u nás. A začali sa prípravy novej série. Tá zmapuje ďalší slávny prípad legendárneho kriminalistu Jiřího Markoviča – dolapenie a usvedčenie „spartakiádneho vraha“ Jiřího Straku. „Som rád, že prvú sériu ocenila tak odborná, ako aj široká verejnosť. Je to pre nás, samozrejme, záväzok, aby sme aj v druhej sérii naplnili – a možno aj prekonali – divácke očakávania. Môžem naznačiť, že bude v niečom iná a Markovičova metóda v nej bude prechádzať ťažkými skúškami,“ hovorí kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška.

V prípravách sú komediálne ladené príbehy o rodine. Do života jednej takej dá nahliadnuť seriál podľa scenára Natálie Kocábovej v réžii Jana Hřebejka Pád domu Kollerovcov. „Komédiu o tom, čo sa môže stať a tiež stane, keď si domov vezmete svojich starnúcich a stále dominantných rodičov, som chcela napísať už dlho,“ hovorí autorka scenára Natalie Kocábová a pokračuje: „Jednak sa okolo mňa rojilo množstvo takýchto príbehov a zároveň som si všimla, že sa o tom zas tak veľa netočí ani nepíše.“ Do hlavnej úlohy svojráznej matky rodu obsadil režisér Jan Hřebejk slovenskú hereckú legendu Božidaru Turzonovovú. Do inej „dysfunkčnej“ rodiny sa s druhou sériou vráti do vianočného Zlína Sex O´Clock. „Všetko sa točí okolo najviac stresujúceho obdobia, teda okolo Vianoc a Nového roka. Sladučký vianočný gýč od nás ale nečakajte,“ uvádza režisérka a scenáristka Karolina Zalabáková.

Aktuálne je pre predplatiteľov Voyo k dispozícii dokumentárna séria Mirka Vaňuru Prípad Stodolovci. Od 7. apríla 2024 sa diváci môžu tešiť na trojdielnu dokumentárnu sériu Málo mě znáš o živote a kariére Ivety Bartošovej. Pred dokončením je dokumentárny cyklus s pracovným názvom Lebo medveď o všetkých aspektoch spolužitia s medveďom hnedým v prostredí slovenskej Poľany. Ten pre Voyo pripravuje dokumentarista Miro Remo. K téme svojho najnovšieho projektu hovorí: „Jedni volajú po ochrane medveďov, druhí po regulácii. Ľudia sa boja chodiť do lesa, niekedy dokonca vôbec vyjsť z domu. Je situácia naozaj taká vážna, alebo ide o účelovo vyhrotený konflikt? Cez niekoľko priamych aktérov rozoberieme celú medvediu problematiku na niekoľkých úrovniach.“

Kreatívnou producentkou Voyo je Erika Hníková, ktorá stojí aj za ďalšími pripravovanými dokumentárnymi formátmi. Jedným z nich je päťdielna séria o prípade, ktorý svojho času rozdelil českú spoločnosť – Kauza Kramný. Režisér Petr Hátle sa v nej vracia k tragédii v egyptskom letovisku z roku 2013, k tomu, čo jej predchádzalo a čo po nej nasledovalo. Peter Bebjak, čerstvý držiteľ Českého leva za minisériu z dielne Voyo Originál Matematika zločinu, pripravuje so scenáristom Jakubom Režným dokumentárny cyklus Rigo o „najslávnejšom“ slovenskom sériovom vrahovi a okolnostiach jeho dolapenia. Už viac ako 800 000 predplatiteľov sa tak má na Voyo v najbližších sezónach naozaj na čo tešiť.

Komentujte cez Facebook

Related posts